Harde contactlenzen
Harde contactlenzen worden ook wel vormstabiele-, of RGP (Rigid Gas Permeable) lenzen genoemd. Door de naam ‘harde’ lens denkt men vaak dat een zachte lens beter is, maar niets is minder waar. Ondanks dat de gewenningstijd vaak iets langer is dan bij zachte contactlenzen, zijn vormstabiele contactlenzen erg vriendelijk voor het oog. Ze worden namelijk op maat voor jouw ogen gemaakt en laten in verhouding veel zuurstof door.
Omdat vormstabiele lenzen uit een hard soort materiaal zijn gemaakt, behoudt dit type lenzen zijn vorm beter dan zachte lenzen. Je kan ze dan ook langer dragen en ze scheuren minder snel. Ook zijn in een vormvaste lens veel hoogwaardigere optische eigenschappen te produceren. Met andere woorden: ze kunnen een brede waaier aan sterktes corrigeren. Denk aan cilinders, multifocaal en hogere sterktes.
Jouw oog, jouw lens
- Maatwerk
- Gaan lang mee
- Zijn geschikt voor het corrigeren van bijna alle sterktes
- Laten in verhouding veel zuurstof door
Onze contactlensoplossingen
Veelgestelde vragen
Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?
Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.Wat zijn de voordelen van contactlenzen?
Contactlenzen bieden vrijheid, eindeloze mogelijkheden en voor sommigen zijn ze zelfs de enige kans op goed zicht. De voordelen van contactlenzen: • Ze zijn ideaal bij sport en beweging; • Contactlenzen kunnen niet beslaan; • Ze bieden (t.o.v. brillen) doorgaans een breder gezichtsveld met minder beeldvervorming; • Ze zijn onzichtbaar; • Contactlenzen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar.Hoe reinig ik mijn lenzen?
Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.